Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

Σε μια σεμνή και ταυτόχρονα λαμπρή τελετή επιδόθηκαν τα διπλώματα διετούς μετεκπαίδευσης στο ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, για το ακαδημαικό έτος 2007-2009.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του διδασκαλείου καθ. κ. Κ. Πόρποδα, ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Σπύρου Μαρκόπουλου.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρων καθ. κ. Κουμπιάς και σε μια αποστροφή του λόγου του θυμήθηκε τον καλό του δάσκαλό στη Χίο, τον κ. Γλύκα.

Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού τμήματος καθ. κ. Σπ. Κρίβας μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι νέες τεχνολογίες μας φέρνουν πιο κοντά, μιας και υπάρχει το blog των μετεκπαιδευομένων.

Ακολούθως πήρε το λόγο ο κοσμήτορας του Πανενεπιστημίου καθ. κ. Χρ. Τερέζης που μάγεψε άλλη μια φορά τους συναδέλφους με τον...τσιτάτο λόγο του περί του Ξενοκράτη. Συγκρατήσαμε επίσης μια φράση του "για το μοναχικό βήμα του δασκάλου μέσα στην τάξη του"

Ο περιφερειακός Δ/ντης Π.Ε. Αχαίας κ. Παναγόπουλος ευχήθηκε από καρδιάς καλή σταδιοδρομία στους συναδέλφους.

Η πρόεδρος του συλλόγου μετεκπαιδευομένων κ. Χρ. Λαδά αποχαιρέτησε τους αποφοιτήσαντες με ένα γεμάτο ευαισθησία λόγο.

Ο τεως πρόεδρος των μετεκπαιδευομένων κ. Μ. Βαγενάς μας θύμισε πολλές ωραίες στιγμές που περάσαμε στο διδασκαλείο και θερμά ευχαρίστησε τους καθηγητές για την προσφορά τους στη διετή μετεκπαίδευση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντ/δρος του διδακαλείου καθ. κ.Ι. Καρατζής, ο καθ. κ. Δημάκος, ο καθ. κ. Σ. Μπουζάκης, η καθ. κ Α. Φτερνάτη και η καθ. κ. Αμ. Υφαντή.

Την εκδήλωση συντόνιζε η πάντα χαμογελαστή και δραστήρια γραμματέας του Διδασκαλείου κ. Ελ. Παπαδοπούλου.

Ακολούθησε εξαιρετική δεξίωση, προσφορά του συλλόγου μετεκπαιδευομένων, by P. Tselos.
Από πλευράς συλλόγου παρευρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. κκ Π. Τσέλος, Α. Μηνδρινού και Δ. Λιάπη.

Oι εκδήλωση κορυφώθηκε με γεύμα στο εστιατόριο DALPINO στο Ρίο όπου είχαν προσκληθεί και προσήλθαν οι έξής καθηγητές: κ. Πόρποδας, κ. Καρατζής, κ. Τερέζης, κ. Δημάκος, η κ. Φτερνιάτη, ο κ. Κρίβας, η κ. Παλαιοθόδωρου, και ο κ. Παναγόπουλος(Περιφ. Δ/ντης Π.Ε).
Στο γεύμα κυριάρχησαν οι μεσογιακές γεύσεις και ο οίνος έρευσε σαν χείμαρρος. Την παράσταση έκλεψαν όλες οι συναδέλφισσες με το προσεγμένο ντύσιμό τους. Δεν μας επετράπη να κάνουμε γκάλοπ μεταξύ των αντρών συναδέλφων,για την καλύτερη ενδυματολογική εμφάνιση...

Τηλεφωνικό μήνυμα έστειλε η συνάδελφος κ. Ζερεφού από το ακριτικό νησί της Γαύδου.

Hλεκτρονικό μήνυμα απέστειλε η καθ. κ. Κ. Διακογιώργη που μεταξύ άλλων ανέφερε
"...ήσασταν από τα πιο ενδιαφέροντα έτη που περάσανε. Να είστε πάντα καλά και να μην διστάσετε να μου ζητήσετε, τη βοήθειά, μου αν την χρειαστείτε. Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση."

Η ημέρα έκλεισε με συνάντηση τις βραδινές ώρες στο club Destinto, μιας και στο Χάραμα επικρατούσαν ...πολικές θερμοκρασίες για την εποχή, και τέλος η γνωστή ...τρελοπαρέα του Εδιμβούγου κατέληξε στο club Villa Mercedes όπου συνεχίστηκε η διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, συνοδεία αιθερίων υπάρξεων.

Συνάδελφοι διπλωματούχοι της διετούς μετεκπαίδευσης 2007-2009 σας ευχόμαστε καλή ξεκούραση και καλές διακοπές. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις αρχές Σεπτέμβρη όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συνάντηση. Θα λάβετε έγκαιρη ειδοποίηση.

Και για το τέλος διαλέξαμε ένα δροσερό τραγούδι για το καλοκαίρι: