Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2008

Blog + forum = ενημέρωση + βοήθεια + επικοινωνία
Από σήμερα μια νέα μορφή ιστοσελίδας έρχεται να συμπληρώσει το blog. Πρόκειται για ένα forum.
Η διάθρωση του διαδικτυακού αυτού εργαλείου είναι τέτοια που ευνοεί την καλύτερη ταξινόμηση θεμάτων σε ενότητες – υποενότητες και θέματα. Αυτό θα βοηθήσει στην βελτίωση της εμφάνισης των θεμάτων και στην ευκολότερη αναζήτησή τους. Μοιάζει με τα περιεχόμενα ενός περιοδικού με ποικίλη ύλη που ο καθένας επιλέγει μόνο τα θέματα που τον ενδιαφέρουν.
Από την άλλη, και εδώ πρέπει να δοθεί έμφαση, επιτρέπει τη συμμετοχή όλων με πολύ απλές κινήσεις. Αρκεί να κάνει κανείς ένα κλικ στη λέξη «απάντηση» ή «νέο θέμα» και να γράψει το κείμενό του. Η ίδια λέξη forum στα ελληνικά σημαίνει «τόπος δημόσιας συζήτησης» και αυτός είναι και βασικός σκοπός δημιουργίας του. Κανείς δε συζητάει μόνος του (τουλάχιστον δημόσια) και δεν είναι αυτό το ζητούμενο.
Το forum ξεκινάει από σήμερα ελπίζοντας και φιλοδοξώντας πως θα συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση, την βοήθεια στο έργο μας , στην ελεύθερη έκφρασή και στην επικοινωνία μας. Ο χρόνος θα δείξει…
Για να μπείτε στο forum πατήστε εδώ ή στο εικονίδιο «Forum Διδασκαλείου» πάνω δεξιά στη σελίδα του blog.


(Για να μη χάνετε τη σελίδα του blog πατήστε δεξί κλικ – άνοιγμα σε νέα καρτέλα ή παράθυρο).


Μπαίνοντας στο forum μπορείτε να δείτε τις ενότητες, τις υποενότητες και τα θέματα. Δεν μπορείτε όμως να δείτε και να ανοίξετε τους συνδέσμους που περιέχουν οι οποίοι είναι και οι πιο σημαντικοί. Για να συμβεί αυτό απαιτείται εγγραφή. Είναι μια πολύ απλή διαδικασία που δε θα σας πάρει πάνω από 2 λεπτά. Πατώντας εδώ θα κατεβάσετε (στη σελίδα που θα ανοίξει Download file) έναν πολύ αναλυτικό οδηγό για τον τρόπο εγγραφής και για όλη την ξενάγηση και χρήση του forum.
Η επιλογή της εγγραφής έχει σκοπό να παραμείνει το forum μια σχετικά κλειστή κοινότητα για τα μέλη του διδασκαλείου ή άλλων διδασκαλείων, για απόφοιτους και φίλους, ώστε να βοηθηθεί η ελεύθερη έκφρασή μας.
Υπάρχουν ακόμα και υποενότητες που δεν επιτρέπουν την είσοδο παρά μόνο σε όσους έχουν ζητήσει σχετική άδεια. Στο κείμενο με τις οδηγίες που θα διαβάσετε περιέχονται οδηγίες και για αυτή την περίπτωση.
Επειδή πολλά από τα θέματα που υπήρχαν εδώ μεταφέρθηκαν στο forum θα αφαιρεθούν από τη σελίδα του blog, για να μην υπάρχει επικάλυψη.
Το blog θα παραμείνει ενεργό και θα αποτελεί την πιο άμεση πηγή ενημέρωσης για τρέχοντα θέματα, αλλά θα είναι και ένα χρηστικό εργαλείο που θα συνδέει με διάφορες σελίδες ενδιαφέροντος. Καλό είναι λοιπόν να ξεκινάτε την πλοήγησή σας από το blog και από εδώ να συνδέεστε με το forum.
Καλή αρχή στο forum!