Δευτέρα, 13 Απριλίου 2009

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΣΟ Σπύρος δεν είναι πια μαζί μας.

Πώς μπορούν οι λέξεις να μιλήσουν για το Σπύρο μας, πώς μπορούν τα λόγια να το πουν. Μαύρα μαντάτα, δίσεκτοι καιροί….

Μέσα σε κλίμα οδύνης κηδεύτηκε σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι ο φίλος, συνάδελφος και συναγωνιστής Σπύρος Μαρκόπουλος. μετά από άνιση μάχη με το θάνατο. Εκατοντάδες συνάδελφοι και φίλοι βρεθήκαμε στο κοιμητήριο Παπάγου για το ίστατο χαίρε.
Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε για λίγο το"συμφοιτητή" μας στο διδασκαλείο Πάτρας και να πάρουμε δύναμη από την αγωνιστικότητά του.
Ο Σπύρος ήταν πάντα ακούραστος δάσκαλος της πράξης, δραστήριος εργάτης της εκπαιδευτικής έρευνας, μάχιμος συνδικαλιστής του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος, χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΠαρθενώνας», μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Εκπαιδευτική Κοινότητα», επί σειρά ετών εκλεγμένος στις Γενικές Συνελεύσεις της ΔΟΕ με τους «Δασκάλους σε κίνηση», ενεργός εκπαιδευτικός της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης και των «Πίσω θρανίων», πάντα συλλογικός, χαμογελαστός και ανθρώπινος.Μια δυνατή ψυχή που μετέτρεπε τη σκέψη σε συλλογική δύναμη. Παρών στις πρώτες γραμμές των αγώνων του εκπαιδευτικού κινήματος κρατώντας τα πανό του Συλλόγου βουτηγμένος στα χημικά, χωρίς να κάνει πίσω, δίνοντας κουράγιο στους υπόλοιπους. Ο Σπύρος μένει ζωντανός στις σκέψεις στις καρδιές και στους αγώνες μας.
Από τη Δ.Ο.Ε.
Αντί για στεφάνια η οικογένεια και οι σύντροφοι του θα επιθυμούσαν τα χρήματα να δοθούν στην καμπάνια « Ένα Σχολείο για τη Γάζα» Συλλόγων Π. Ε και ΕΛΜΕ.

Αριθμός Λογαριασμού 4260100830920 Αγροτική Τράπεζα