Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Του Ανταποκριτή μας στην Αθήνα.

Κατά αποκλειστικές μας πληροφορίες στην τελετή της απονομής των πτυχίων θα παραστεί και μέγα τέως στέλεχος του συλλόγου, γνωστός και ως λάτρης της Πάτρας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα παραμείνει στην πόλη της Πάτρας για διανυκτέρευση σε γνωστό ξενοδοχείο των Καμινίων καθώς όπως μαθαίνουμε έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφτεί πολιτιστικά ιδρύματα της περιοχής. Άγνωστο παραμένει ακόμη ποιοί ή ποιές θα συντροφεύουν το ανωτέρω τέως στέλεχος στην τελετή αποφοίτησης. Θα επανέλθουμε με νέες ειδήσεις.

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Πασχάλης Πετσέτας εναντίον Ζοσέ ΜουρίνιοΣτιγμές Μπερναμπέου στη Μαδρίτη...
Φαίνεται τελικά ο Πασχάλης Πετσέτας να νικάει το Ζοσέ Μουρίνιο, που μέχρι χθες ήταν ο επικρατέστερος για τον πάγκο της βασίλισσας Real, και να είναι αυτός που θα κοουτσάρει για την επόμενη χρονιά τη Real. Στις πιο πάνω φώτο ο νέος προπονητής σε μια πρώτη γνωριμία με το Santiago Bernabeou μαζί με το manager του Μαγιώνο Αλέκο, και στην πρώτη συνέντευξή του με τον προσωπικό του διερμηνέα Παπαδάκη Μιχάλη.
Καλή επιτυχία Πασχάλη ! Πάντα νίκες !


Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Σχολείο Coloma Μαδρίτης


Στο Σχολείο Coloma βρέθηκε η μία από τις δύο ομάδες που επισκέφτηκαν Σχολεία της Μαδρίτης. Στο συγκεκριμένο Σχολείο οι συνάδελφοι παρακολούθησαν διδασκαλίες, έπαιξαν με τα παιδιά, επικοινώνησαν με τους συναφέλφους του Σχολείου, πήραν πολλές ιδέες ! Η φιλοξενία από τη Διευθύντρια και τους Ισπανούς συναδέλφους ήταν άψογη. Στην πάνω φωτογραφία μία ομάδα από τους συναδέλφους στο προαύλιο του Σχολείου. Κάποιοι από αυτούς θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου...! Καλή δύναμη συνάδελφοι !

ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ

Ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία του Διδασκαλείου ότι η απονομή πτυχίων για τους συναδέλφους του Β΄ έτους προγραμματίστηκε να γίνει στις 25 Ιουνίου 2010, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα τελετών της Πρυτανίας. Τέλος εποχής λοιπόν για το Β΄έτος. Στις 25 Ιουνίου πέφτει η αυλαία για την τελευταία πράξη ενός πολύ όμορφου ταξιδιού. Δύο χρόνια με τόσες πολλές ευχάριστες και ωφέλιμες αναμνήσεις ! Βαθιά μέσα στη σκέψη μας θα είναι παρών και ο Σπύρος ο Μαρκόπουλος. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους συναδέλφους του Διδασκαλείου.

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Το μοιρολόι της Μαδρίτης...

Το τελευταίο βράδυ στη Μαδρίτη το Διδασκαλείο πέρασε μια εξαιρετική βραδιά στο παραδοσιακό ισπανικό εστιατόριο El Buey ! Εκεί ζήσαμε την ξεχωριστή και πρωτόγνωρη για όλους μας εμπειρία, δηλαδή το ψήσιμο του ταύρου μπροστά μας, σε ειδικά πιάτα που σερβίρει στον καθένα το μαγαζί. Εκτός από το φαγητό, γελάσαμε, επικοινωνήσαμε, και τραγουδήσαμε. Είπαμε τραγούδια ελαφρολαϊκά, λαϊκά και ένα γαλλικό τραγούδι, σε σόλο ερμηνεία, από την συνοδό μας κ. Άννα Φτερνιάτη. Την παράσταση όμως έκλεψαν οι συνάδελφοι της φωτογραφίας οι οποίοι ερμήνευσαν ένα παραδοσιακό μοιρολόι, το μοιρολόι του ταύρου. Η χαρακτηριστική τους ενδυμασία έκανε ακόμη πιο πετυχημένη την ερμηνεία τους ! Για την ιστορία ήσαν: από αριστερά η Σοφία Μπ., η Σοφία Ασημ., ο Μάριος, η Άρτεμη και η Κατερίνα.

Μαδρίτης συνέχεια...

Στην αξέχαστη εκδρομή του Διδασκαλείου στη Μαδρίτη είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας την κ. Άννα Φτερνιάτη, λέκτορα του Παιδαγωγικού του Πανεπιστημίου Πατρών (πρώτη από δεξιά) και την κ. Στέλλα Νίκα, απόφοιτο του Διδασκαλείου πέρσι, η οποία έχει ξεκινήσει διδακτορική διατριβή στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου Πατρών (στη μέση). Την όμορφη φωτογραφία, που έχει φόντο το Palacio Real, πλαισιώνει η Αναστασία Ζαφείρη.


Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010

Σχολείο Sol και Padre Coloma στη Μαδρίτη
Στο Σχολείο Sol η φιλοξενία από τη Διευθύντρια, Susana Rodriguez Sanchez, ήταν άριστη. Στο Σχολείο Sol, ένα Ειδικό Σχολείο με 850 περίπου παιδιά, είδαμε από κοντά διδασκαλία συνεκπαίδευσης και ενσωμάτωσης των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και ειδικά προβλήματα μέσα στις γενικές τάξεις.
Στο Σχολείο Padre Coloma πήγε η άλλη ομάδα. Και σ΄αυτό το Σχολείο όλοι οι συνάδελφοι ένιωσαν τη ζεστή φιλοξενία από τη Διευθύντρια και το προσωπικό. Οι συνάδελφοι του Διδασκαλείου είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και να παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια με τα παιδιά.


Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

Στιγμές Μαδρίτης...


Το Διδασκαλείο σε όμορφες στιγμές στη Μαδρίτη. Όλοι μαζί, Α΄& Β΄έτος, στο Palacio Real, ένα αξέχαστο αξιοθέατο της όμορφης πρωτεύουσας της Ισπανίας. Ο καλός μας ξεναγός, ο κ. Σάκης, μας εξηγεί λεπτομερώς όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την πολιτιστική και πολιτισμική εικόνα της Μαδρίτης. Στιγμές αξέχαστες ! Μάθαμε πράγματα που δε γνωρίζαμε, είδαμε άλλες νοοτροπίες και συνήθειες, γελάσαμε πολύ ! (περιμένω φωτογραφίες από συναδέλφους από το Σχολείο Coloma και φωτογραφίες από τελευταίο δείπνο ! Υπομονή, τα καλύτερα δεν τα έχετε δει...)