Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική διαδικασία (Β΄ επίπεδο – Π2)

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαιδευτική Διδακτική διαδικασία (Β΄ επίπεδο – Π2).
Κατεβάστε τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου με την περιγραφή του προγράμματος και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων:
http://www.4shared.com/file/45708145/4afde0c3/6098_Egkyklios_epimorfosis_b__epipedou1.html
Ή δείτε τη σχετική ιστοσελίδα:
http://b-epipedo.cti.gr/portal/index.php?option=com_frontpage&Itemid=611

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

Η εκδρομή μας στη Βαρκελώνη

Άλλη μια εκδρομή έφτασε στο τέλος της αφήνοντας πίσω της γλυκές αναμνήσεις και εποικοδομητικές εμπειρίες। Όσοι είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Καταλανίας, θα θυμόμαστε για πάντα τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε και τις χρήσιμες γνώσεις που αποκτήσαμε για το εκπαιδευτικό της σύστημα। Ας δούμε το χρονικό της εκδρομής μέσα από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήξαμε.
Επίσκεψη σε σχολείο της Βαρκελώνης









Επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας





Περιηγήσεις στη Βαρκελώνη - αξιοθέατα






















Νυχτερινές στιγμές…


Πατήστε εδώ για να δείτε σε video απόσπασμα από την παράσταση (Φλαμέγκο).



Δείτε τις φωτογραφίες και στο πλάι της σελίδας σε πιο μεγάλο μέγεθος πατώντας πάνω στην προβολή και επιλέγοντας στη συνέχεια: «Προβολή λευκώματος» - «Προβολή διαφανειών».
Στείλτε το δικό σας φωτογραφικό υλικό στο email: gbeki68@gmail.com και ετοιμάστε ένα cd με τις φωτογραφίες σας για να φτιάξουμε ένα συγκεντρωτικό cd με τις καλύτερες από κάθε χώρο που επισπευτήκαμε.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Βελτιωμένο πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Πέμπτη, 10/4

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο 1:30 μετά τα μεσάνυκτα. Τρίωρη πτήση στις 2:50 απευθείας για Βαρκελώνη με τη Vueling. Λόγω διαφοράς ώρας, προσγειωνόμαστε 4:50. Μετά τη σύντομη παραλαβή αποσκευών, 15λεπτη οδική μεταφορά στο ξενοδοχείο μας Catalonia Plaza Barcelona,
επί της Πλατείας Ισπανίας. Πρωινός μπουφές, ανάπαυλα, και ξεκινούμε ξενάγηση με πούλμαν, για να δούμε αξιοθέατα όπως το λόφο Μονχουίκ με την εξέδρα πανοράματος Μιραδόρ, το Πουέμπλο Εσπανιόλ, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κλπ
τη συνοικία Εϊχάμπλε με αισθησιακά σε χρώματα & σχήματα σπίτια, που δημιούργησε ο
Γκαουντί και άλλοι επαναστατικοί καλλιτέχνες της περιόδου αρ νουβώ
παραθαλάσσιες περιοχές όπου ζούσαν ψαράδες & εργάτες, ενώ αναπλάστηκαν πρόσφατα και γειτνιάζουν με μαρίνες ιστιοπλοϊκών, ζώνες αναψυχής κ.ά.
Εστιάζουμε στις Άνω Ράμπλας, την κεντρική πεζοδρομημένη λεωφόρο, όπου κυκλοφορούμε κατά πρωτοβουλία στο πολύβουο πανηγύρι, έχοντας ελεύθερο χρόνο για καφέ ή κολατσό. Κατόπιν με το πούλμαν επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική συνάντηση, προκειμένου να βγούμε για διασκέδαση.

2η μέρα: Παρασκευή, 11/4

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση με πούλμαν για το ειδικό σχολείο που μας περιμένει για ανταλλαγή εμπειριών 10:00 με 12:00. Ακολούθως, μεταφερόμαστε οδικώς μέχρι τη λεωφόρο Λαεϊτάνα, όπου
μας αφήνει το πούλμαν για να συνεχίσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια στα σοκάκια του πιο όμορφου μέρους της παλιάς πόλης, του Ελ Μπορν. Είσοδος στον Καθεδρικό. Διάλειμμα για φαγητό (θα δείξουμε συμπαθητικά μαγαζάκια να τσιμπήσετε νόστιμα τάπας). Επίσκεψη, για όποιον αντέχει την ορθοστασία στην ουρά, του ιδιαίτερα δημοφιλούς Μουσείου Πικασό, που όμως πράγματι ανταποκρίνεται στη φήμη του, στεγαζόμενο σε τρία ένδοξα παλάτια και γεμάτο ανεκτίμητα έργα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το μετρό. Ξεκούραση. Το βράδυ έξοδος στο μουσικοχορευτικό σώου
με την αυθεντικότερη παράσταση φλαμένκο.

3η μέρα: Σάββατο, 12/4

Πρωινό και μέσω του υπογείου σιδηροδρόμου γρήγορα συνδεόμεθα με τον πολλαπλώς εξυμνούμενο ναό της Αγίας Οικογενείας, που εσμίλευσε με απαράμιλλο πάθος ο μακαρίτης μοντερνιστής Γκαουντί. Αφού περιεργαστούμε επαρκώς (9:30 με 10:30) τους προσβάσιμους χώρους της ημιτελούς Σαγράδα Φαμίλια, προωθούμεθα 3 σταθμούς πιο κάτω σ’ ένα από τα γραφικότερα παζάρια των ντόπιων, τις Γκλόριες, με υπαίθριους πάγκους, περίεργα αντικείμενα & φανταιζί πλήθος συρρέον σε δημοπρασίες, κυρίως 10:30 με 12:30. Μετά, έχουμε επιλογή ελκυστικής απόδρασης στο κοντινό βουνό Τιμπιντάμπο, επιβιβαζόμενοι στο ιστορικό Μπλε Τραμ & τελεφερίκ, με τέρμα το λούνα παρκ, την εκκλησία της κορφούλας, τον Πύργο του Φόστερ και απαθανάτιση ανεπανάληπτη της σιλουέτας της αρχαίας ελληνικής αποικίας με φόντο τη Μεσόγειο. Γυρνώντας, περνούμε από αγαπημένα στέκια των γνήσιων Βαρκελονέζων, για να τους δούμε να πιάνονται χέρι – χέρι αυθόρμητα και να χορεύουν παραδοσιακή σαρντάνα, σύμβολο περηφάνειας, πατριωτισμού & ομοψυχίας (παρατήρηση & συμμετοχή δωρεάν). Ανάπαυλα στο ξενοδοχείο και βραδυνή έξοδος σε κέντρα ξέφρενου γλεντιού, λόγω της ατμόσφαιρας που αναπαράγουν οι αυτόχθονες στα διάφορα πάρτυ & γιορτές των Σαββατοκύριακων.

4η μέρα: Κυριακή, 13/4

Πρωινό και μικρή «εκδρομούλα» με συγκοινωνίες & οδοντωτό στο Μουσείο Μιρό επί του «Όρους των Ιουδαίων», το οποίο έχει κράτηση να μας δεχθεί στις 12:30. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των παράξενων & πρωτοποριακών εικαστικών, κατεβαίνουμε προς Μπαρθελονέτα, το βασίλειο των μερακλήδων, όπου αφθονούν ταβέρνες διακοσμημένες ναυτικά, ποικιλίες ψαρομεζέδων, προβλήτες κότερων, κοσμοπολίτες της αρχοντιάς και μυρωδιές του μπάτη. Θα προταθούν βεβαίως δοκιμασμένα εστιατόρια με λογικές τιμές. Υπάρχουν καταμαράν Γκολοντρίνας (χελιδονωτά), που εκτελούν μικρές κρουαζιέρες, αναλόγως καιρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κλαμπ με ζωντανή ορχήστρα, τραγούδι, κέφι και σανγκρίες!

5η μέρα: Δευτέρα 14/4

Πρωινό και μετάβαση σε γραφεία του Υπουργείου Παιδείας, όπου οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μας εξηγήσουν με ομιλίες και συζήτηση από τις 10:0 ως τις 12:00 το σύστημα λειτουργίας αντίστοιχων θεσμών. Κατόπιν το πούλμαν μας πηγαίνει στη Στήλη του Κολόμβου, απ’ όπου αρχίζουμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες βόλτες ξενάγησης στο Μπαρί Γκοτίκ, καθότι παντρεύει κουλτούρα και διανόηση με καταστήματα αγορών και μπυραρίες ανεμελιάς. Καταλήγουμε σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες όπερες της Ευρώπης, το Λιθέου, όπου έχουμε εξασφαλίσει υποδοχή στις 14:30 για κατάδειξη εντός 50 λεπτών των σημαντικότερων πτυχών αυτής της οπτικοακουστικής πανδαισίας, σε πλαίσιο οργανωμένης συνοδείας. Επιστροφή στο hotel για ξεκούραση. Το βράδυ έχουμε ρεζερβάρει αίθουσα δείπνου σε αριστουργηματικό ιπποτικό οίκο ευγενών κομήτων, με διαλεχτό μενού και περιλαμβανόμενα ποτά.

6η μέρα: Τρίτη

Πρωινό και ρότα για το ανατολικό κομμάτι της Ριβέρα, όπου εντυπωσιάζει η Αψίδα του Θριάμβου & το Άλσος Ακροπόλεως, η Θιουταδέλα. Τα εκτάρια επιχωμάτωσης των μεσαιωνικών κάστρων βρίθουν με δυνατότητες ψυχαγωγίας, χαλάρωσης, αλλά και επιμόρφωσης (μουσεία, αθλοπαιδιές, παιχνίδια, φύση καλλονή, νερά τρεχούμενα, αγάλματα σε φοντάνες & συντριβάνια, ρομαντικά μονοπάτια ειδυλλιακού περιπάτου στο πράσινο, εξυπηρετική κεφετέρια κλπ. Ύστερα προχωρούμε προς τα μυστικιστικά στενάκια του εβραίικου Ελ Καλ, στα ίχνη της πρώτης συναγωγής, σε υποχθόνιες κρυψώνες του γκέτο, σημερινά συναρπαστικά κελάρια, επικοινωνούντα με τα ονομαστά λουτρά, χαμάμ & υποδομές καθάρσεων. «Επιθεωρούμε» αρχέγονο εργαστήρι κατασκευής αρωματικών κεριών, βιτρό/φυσητού γυαλιού κ.ο.κ. Συνεχίζοντας την εξερεύνηση της κρυφής & μη τουριστικής Μπάρτσας, μπορούμε να υλοποιήσουμε σύντομη επίσκεψη στο Χρηματιστήριο, για να θαυμάσουμε τη σπιρτάδα με την οποία οι Καταλανοί έχουν ενδυναμώσει τον οικονομικό πλούτο της περιφέρειάς τους, έχοντας έτσι γερές βάσεις για να ζητούν πολιτική αυτονομία. Παρεμφερής διαπίστωση γίνεται μάλιστα, αν περάσουμε αμέσως μετά στα διπλανά Κόρτες Ιγκλές και Φνακ, εμπορικούς παραδείσους ανεξάντλητης γκάμας προϊόντων & με πλημμύρα πελατών. Όπως πάντα, θα έχουν προταθεί και κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησης οάσεις γαστρονομίας, μοναδικές σε γευσιγνωσία & χάζι. Γυρισμός στο hotel. Βράδυ ελεύθερο.

7η μέρα: Τετάρτη

Πρωινό και εγκατάλειψη των δωματίων με ταυτόχρονη απομάκρυνση όλων των τιμαλφών μας. Ολοήμερη εκδρομή στις πόλεις Φιγκουέρας & Χιρόνα, με επίσκεψη στο μουσείο του διάσημου σουρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαντόρ Νταλί και βόλτα σε καταπληκτικές πλατείες, γέφυρες, παραποτάμια τοπία, καντούνια , καλντερίμια, ναούς, κάβες και μαγαζάκια με ένα σωρό ιδέες για αναμνηστικά δώρα. Αργά το απόγευμα το πούλμαν μας φέρνει στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ, όπου
έχουμε στις 22:25 πτήση για Αθήνα.



Μήνυμα από τον ξεναγό κ. Μαρούλη:

Κυρίες & Κύριοι της Παιδαγωγικής,Δείτε παρακαλώ συνημμένο ένα πρόγραμμα του ταξιδιού μαςστη Βαρκελώνη, το οποίο έφτιαξα από την αρχή με σκοπό να διανθίσωτις διακοπές του γκρουπ με ορισμένες από τις καλύτερες εμπειρίεςενός επισκέπτη της πόλης αυτής। Αν και έκανα ό,τι έκρινα σωστότερο,ίσως παρά ταύτα μόλις το διαβάσετε, κάτι δεν σας αρέσει। Τότε θαπρέπει αμέσως να μου το πείτε, για να προλάβω να το αλλάξω।Ελπίζω να πιάσουν τόπο εβδομάδες οδυνηρής αλληλογραφίας μεμουσεία, εστιατόρια, σχολεία, ιδρύματα, κέντρα, θεσμούς κλπ, σταοποία κατάφερα να αποσπάσω κρατήσεις, ραντεβού, υποδοχή καιτα συναφή. Εξεπλάγην, όταν με ρώτησαν στην Πάτρα για Μαδρίτη.Για να είμαι εντάξει, απαντώ με τον ορθολογικότερο τρόπο: Η υπερταχείατου διαστημικού τραίνου θέλει 2 ώρες και 40 λεπτά να σε πάει και άλλεςτόσες να σε φέρει, το δε μπιγιέτο κάνει 120 ευρώ αλέ ρετούρ. Η Ανδόραείναι σε γεωγραφική εγγύτητα, αλλά λόγω του στριπτοειδούς ανάγλυφουαπέχει 2,5 ώρες οδικώς και το πούλμαν παίρνει 50 ευρώ το άτομο γιατην εκδρομή στο πριγκηπάτο πήγαινε - έλα. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημανα πάμε και να σας ξεναγήσω, αλλά ποια μέρα και ποια αξιοθέατα νααφαιρέσουμε από το επίσημο πρόγραμμα?Περιμένω τη γνώμη σας το συντομότερο!Με εκτίμηση και φιλία...Άρης
Πατήστε στη λέξη «σχόλια» για να γράψετε τη γνώμη σας για το πρόγραμμα καθώς και ιδέες για πιθανές αλλαγές.
Και για λίγη εξάσκηση διαβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής στα ισπανικά.